Verzorg je volgens de seizoenen

De PHYTO 5 energetische kalender is gebaseerd op de Chinese jaarkalender. Daarop staan de verschillende energetische seizoenen aangeduid op basis van de vijf elementen. Net zoals in onze westerse kalender zijn er vier hoofdseizoenen, die elk ongeveer 72 dagen duren.

Lente volgens de TCM Wellness-Esthetiek Nele Bekegem
Energetische kalender 2022 PHYTO 5
Een levendig waterverfblad op een donkere achtergrond met energieke kleuren van de kalender.
Zomer volgens de TCM Wellness-Esthetiek Nele Bekegem
Winter volgens de TCM Wellness-Esthetiek Nele Bekegem
Een dynamische kalender geïnspireerd door de energie van water en metalen elementen.

Vijf energetische seizoenen

  1. Hout: de yang-energie breidt uit en de yin-energie krimpt. Dit is de lente. Lees hier meer over de PHYTO 5 houtproducten.
  2. Vuur: de yang-energie piekt en de yin-energie is op haar laagst. Dit is de zomer. Lees hier meer over de PHYTO 5 vuurproducten.
  3. Metaal: de yang-energie krimpt en de yin-energie breidt uit. Dit is de herfst. Lees hier meer over de PHYTO 5 metaalproducten.
  4. Water: de yin-energie piekt en de yang-energie is op haar laagst. Dit is de winter. Lees hier meer over de PHYTO 5 waterproducten.
  5. Tussen deze vier hoofdseizoenen is er telkens een energetisch aarde-tussenseizoen. Dit is een overgangsperiode die viermaal per jaar voorkomt. Deze vormt het vijfde energetische seizoen en duurt telkens ongeveer 18 dagen. Lees hier meer over de PHYTO 5 aardeproducten.

Hoe kan je de energetische PHYTO 5 kalender gebruiken?

De energieën van de vijf seizoenen hebben een invloed op alles, ook op ons lichaam en onze huid. Daarom zijn de vijf energetische seizoenen gebruikt als basis voor de vijf elementen.

Wil je heel effectief aan huidverjonging werken? 

Boek dan in elk seizoen minimaal een gelaatsverzorging en/of lichaamsverzorging en breng zeker een energetisch kleimasker aan bij volle maan. In ieder seizoen zie je een datum in een donkerder rondje staan; dit is de volle maan.

Wil je meer informatie over de energetische kalender, contacteer mij dan gerust!

Een vrouw die een energetische groene lichaamspakking krijgt.