Chromatherapie kleurtherapie en lichttherapie

Wat is chromatherapie?

Chromatherapie is een behandeling met kleuren. Door alle kleuren uit het spectrum te gebruiken kunnen vele aandoeningen behandeld worden.

Kleuren hebben een helende invloed op het lichaam en worden daarvoor al duizenden jaren gebruikt. Door de eeuwen heen hebben verschillende beschavingen met kleuren geëxperimenteerd. Daardoor is er steeds meer kennis over kleuren bekend geworden en bewaard gebleven.

Alle kleuren van het spectrum hebben hun eigen vibratie en energie, en die hebben een corresponderend punt op het menselijk lichaam. Deze vibrerende energie kan gebruikt worden voor een behandeling op acupunctuurpunten, reflexzones van organen, energetische centra, lokale aandoeningen …

Chromatherapie is een ware revolutie in de esthetiek

  • Verbetert voelbaar de elasticiteit van de weefsels
  • Versnelt zichtbaar de celgeneratie
  • Verhoogt de afvoer van toxines
  • Verbetert de arteriële, veneuze en lymfecirculatie
  • Tonifieert zichtbaar de huid en de weefsels
  • Werkt verjongend

Phyto5_Dualchroma10

De PHYTO 5 Dualchroma is uitzonderlijk efficiënt voor esthetische doeleinden en bij medische esthetiek. Dit toestel gebruikt uiterst zuivere lichtstralen in rood, oranje, geel, groen, cyaanblauw, donkerblauw, violet, turkoois, roze en wit licht. Het bevat geen infrarode of ultraviolette straling.

Phyto 5 is een pionier in het gebruik van licht- en kleurentherapie. Al in 1998 kreeg PHYTO 5 de prijs voor innovatie tijdens het Internationale Esthetiek Salon in Parijs.

 Verzorgingen met chromatherapie in de kijker: