Verzorg je volgens de vijf elementen

Beweging en verandering worden beïnvloed door de vijf elementen: houtvuuraardemetaal en water. De vijf elementen vormen samen één geheel. Elke verstoring van de natuurlijke cyclus leidt tot uitputting, lichamelijke en/of mentale vermoeidheid. Je bereikt opnieuw totale harmonie als je element per element terug in evenwicht brengt. Schoonheid is je element in evenwicht. Daarom is het belangrijk om je eigen element te kennen.

Ons lichaam bestaat uit energie en materie

Wij westerlingen richten ons vooral op het uiterlijk, de buitenkant, en maken enkel een analyse op basis van wat we zien. Maar niet alles raakt daarmee opgelost. Vandaar dat PHYTO 5 onze westerse kennis aanvult met oeroude wijsheid uit het Oosten.

Ontdek de vijf Chinese elementen

Chinees karakter voor het hout element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Hout

De cyclus van de vijf elementen start bij het hout. Het element hout staat voor de energiecirculatie. De houtproducten beschermen de huid tijdens de energetische lente, van 5 februari tot 17 april. Ze ondersteunen een optimale energiebalans en beschermen tegen de klimatologische invloed wind. De houtproducten zorgen voor een diepe reiniging van de poriën bij een vette huid en zwarte puntjes, en ze verhelderen pigmentvlekken. Het houtelement vertegenwoordigt de energiecirculatie, de spieren. Houtproducten verwarmen koude zones en verminderen cellulitis. De kernkracht van het houtelement is vitaliteit.

Lees meer
Chinees karakter voor het vuur element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Vuur

Het houtelement gaat over in het vuurelement. Het element vuur staat voor de bloedcirculatie. De vuurproducten beschermen de huid tijdens de energetische zomer, van 6 mei tot 19 juli. Ze ondersteunen een optimale energiebalans. De vuurproducten zorgen voor verzachting, verfrissing en kalmering van de gevoelige huid en de huid met couperose. Vuurproducten helpen bij spataders, een verhit lichaam en transpiratie. De kernkracht van het vuurelement is uitstraling.

Lees meer
Chinees karakter voor het aarde element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Aarde

Het element aarde staat voor het bindweefsel. De aardeproducten beschermen de huid tijdens de vier seizoensovergangen, van 18 januari tot 4 februari, van 18 april tot 5 mei, van 20 juli tot 6 augustus en van 21 oktober tot 7 november. De aardeproducten zorgen voor ontspanning en zuivering. Het element aarde wordt ingezet voor de behandeling van acne, onzuiverheden, cystes en grove poriën. Aardeproducten staan centraal bij de behandeling van overgewicht. De kernkracht van het aarde-element is zuiverheid.

Lees meer
Chinees karakter voor het metaal element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Metaal

Het element metaal staat voor de veneuze bloedcirculatie en de lymfecirculatie. De metaalproducten beschermen de huid tijdens de energetische herfst, van 7 augustus tot 20 oktober. De metaalproducten vullen de mineralen weer aan en geven zuurstof. Ze verhogen de eliminatie van toxines via de lymfe. Metaalproducten worden gebruikt bij een droge, doffe en vale huid. Op het lichaam worden ze ingezet bij zware benen en lymfestagnatie. De kernkracht van het metaalelement is lichtheid.

Lees meer
Chinees karakter voor het water element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Water

Het waterelement volgt het metaalelement op. Water staat voor de waterhuishouding. De waterproducten beschermen de huid tijdens de energetische winter, van 8 november tot 17 januari. De waterproducten verhogen de tonus of spankracht van de huid. Ze zijn aanbevolen bij huidverslapping, lijntjes en rimpeltjes. Waterproducten worden gebruikt bij vochtretentie en bij verlies van elasticiteit en stevigheid op het lichaam. De kernkracht van het waterelement is dynamiek.

Lees meer

Waarom deze combinatie van eeuwenoude Oosterse wijsheid met Westerse kennis en technologie?

Het moderne leven bevat allerlei oorzaken van stress: verkeerde voeding, klimatologische invloeden, onvoldoende lichaamsbeweging etc. Dit leidt tot een verstoring van de natuurlijke energiestroom door het lichaam. De gevolgen zijn in eerste instantie zichtbaar als esthetische problemen. Tijdens mijn PHYTO 5-verzorgingen zoek ik eerst de oorzaak van een esthetisch probleem door een diagnose van de reflexzones op gezicht en lichaam. Vervolgens wordt deze door de geadviseerde producten en verzorgingen aangepakt.

Chromatherapie

Chromatherapie is een behandeling met kleur en licht want kleuren hebben een helende invloed op het lichaam en worden daarvoor al duizenden jaren gebruikt.

Oosterse lymfedrainage

Lymfedrainage is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en je natuurlijk afweersysteem te versterken. 

Verzorg-je-gelaat-en-lichaam-volgens-de-vier-seizoenen-bij-Wellness-Esthetiek-Nele-Bekegem

Verzorg je volgens de seizoenen met de vijf elementen

De energieën van de vijf seizoenen hebben een invloed op alles, ook op ons lichaam en onze huid. Daarom zijn de vijf energetische seizoenen gebruikt als basis voor de vijf elementen.

Ontdek je eigen huidtype, je natuurelement en de reflexzones van je gelaat.