Verzorg je volgens de vijf elementen

Beweging en verandering worden beïnvloed door de vijf elementen: houtvuuraardemetaal en water. De vijf elementen vormen samen één geheel. Elke verstoring van de natuurlijke cyclus leidt tot uitputting, lichamelijke en/of mentale vermoeidheid. Je bereikt opnieuw totale harmonie als je element per element terug in evenwicht brengt. Schoonheid is je element in evenwicht. Daarom is het belangrijk om je eigen element te kennen.

Een diagram van de vijf elementen van de Chinese Ayurveda.

Ons lichaam bestaat uit energie en materie

Wij westerlingen richten ons vooral op het uiterlijk, de buitenkant, en maken enkel een analyse op basis van wat we zien. Maar niet alles raakt daarmee opgelost. Vandaar dat PHYTO 5 onze westerse kennis aanvult met oeroude wijsheid uit het Oosten.

Ontdek de vijf Chinese elementen

Chinees karakter voor het hout element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Hout

Chinees karakter voor het vuur element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Vuur

Chinees karakter voor het aarde element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Aarde

Chinees karakter voor het metaal element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Metaal

Chinees karakter voor het water element Wellness-Esthetiek Nele Bekegem

Water

Waarom deze combinatie van eeuwenoude Oosterse wijsheid met Westerse kennis en technologie?

Het moderne leven bevat allerlei oorzaken van stress: verkeerde voeding, klimatologische invloeden, onvoldoende lichaamsbeweging etc. Dit leidt tot een verstoring van de natuurlijke energiestroom door het lichaam. De gevolgen zijn in eerste instantie zichtbaar als esthetische problemen. Tijdens mijn PHYTO 5-verzorgingen zoek ik eerst de oorzaak van een esthetisch probleem door een diagnose van de reflexzones op gezicht en lichaam. Vervolgens wordt deze door de geadviseerde producten en verzorgingen aangepakt.

Chromatherapie

Chromatherapie is een behandeling met kleur en licht want kleuren hebben een helende invloed op het lichaam en worden daarvoor al duizenden jaren gebruikt.

Oosterse lymfedrainage

Lymfedrainage is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en je natuurlijk afweersysteem te versterken. 

Verzorg-je-gelaat-en-lichaam-volgens-de-vier-seizoenen-bij-Wellness-Esthetiek-Nele-Bekegem

Verzorg je volgens de seizoenen met de vijf elementen

De energieën van de vijf seizoenen hebben een invloed op alles, ook op ons lichaam en onze huid. Daarom zijn de vijf energetische seizoenen gebruikt als basis voor de vijf elementen.

Een vrouw die de vijf elementen laat zien met haar hand op haar gezicht.

Ontdek je eigen huidtype, je natuurelement en de reflexzones van je gelaat.